marți, 22 martie 2016

Tabla magnetica pentru conferinte

   Atunci cand trebuie sa prezentam un plan de actiune, indiferent de sectorul de activitate despre care vorbim, ar fi foarte indicat sa ne pregatim temele pentru acasa si sa mergem in fata multimii cu un sir logic al expunerii. Odata ajunsi la pupitru, cu toate privirile atintite asupra noastra, se prea poate sa ne panicam, sa ne lasam prada emotiilor, mai ales atunci cand nu am acumulat inca suficienta experienta la capitolul vorbit in fata unui public mai numeros. 

   Pentru astfel de evenimente neprevazute, oricat de temeinice s aprofundate ar fi studiile noastre individuale, trebuie sa fim mereu pregatiti, iar in acest sens o tabla magnetica de la Zenon apare ca o idee salvatoare, in conditiile in care acest tip de mobilier fix ne poate fi de mare folos daca stim sa profitam de el in situatiile de panica.

   Amfiteatrele care dispun de table magnetice pentru conferinte sunt foarte agreate de speakeri, iar faptul ca disponibilitatea de miscare este una larga, fiecare vorbitor putandu-si expune ideile in propriul stil caracteristic, care totodata da o nota de originalitate prezentarii. In plus, utilizand markere de diverse culori, se pot foarte bine evidentia ideile principale ale discursului. Desenand schitele in acelasi timp cu ascultatorii, se fundamenteaza astfel o comunicare sistematica, putandu-se reveni pe parcursul interactiunii in vederea sedimentarii informatiilor transmise.

   Evident, criticile sunt si ele la fel de numeroase precum avantajele unei table magnetice pentru conferinta. Se poate spune ca in era tehnologiei, in care putem oricand uza de un proiector sau la diverse device-uri conectate la internet, tablita magnetica isi pierde din utilitatea practica, dar ar trebui macar sa o privim ca un plan secund, in eventualitatea in care, sa zicem, conexiunea la internet nu functioneaza, sau poate chiar aparatul principal, pe care ar urma, spre exemplu, sa fie prezentat un material in format ppt nu ar functiona.

   Asadar, pentru a fi pregatiti pentru reusita unui discurs, la care mai mult ca sigur ati lucrat si ati pierdut cateva nopti pretioase, ganditi-va de doua ori inainte sa va expuneti zahardului internautic, luati-va ca masura de siguranta posibilitatea utilizarii de table magnetice pentru conferinte si sacrificati-va din timp pentru a merge in recunoastere in sala in care urmeaza sa va sustineti prezentarea.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu