vineri, 29 decembrie 2017

Cosmetizarea decedatului

Cosmetica mortuara reprezinta ansamblul operatiunilor de pregatire a corpului neinsufletit pentru inmormantare, succede imbalsmarea decedatului si este realizata de personal calificat, cu experienta in cadrul firmelor de pompe funebre precum Funerare Ieftine cu scopul final de a obtine un aspect cat mai natural.
            Alaturi de procesul de imbalsamare folosit pentru conservarea corpului decedatului, toaletare, curatare si ingrijire, cosmetizarea se face tinand cont de circumstantele mortii si folosind cele mai potrivite tehnici de machiaj.
            Munca artistului mortuar este esentiala pentru a ajuta familiile sa faca fata mortii unei persoane iubite, mai ales in aceasta epoca in care ne aflam în care se apreciaza atat imaginea cat si aspectul estetic (in multe cazuri excesiv).
            Obiectivul activitatii este încercarea de a camufla etapele pe care o persoana le-a trecut inainte de moartea sa (in special în caz de boli agresive sau accidente traumatice) si, de asemenea, consecintele fizice vizibile dupa moarte, cu uzura ulterioara a corpului (cum ar fi autoliza sau descompunerea tesuturilor si a organelor). Motivul incercarii de a pastra aspectul estetic al persoanei defuncte se datoreaza interesului si nevoii de a reduce durerea rudelor in urma mortii si permite persoanelor decedate sa-si ia ramas bun de la familiile lor in cele mai bune conditii. La sfârsitul zilei, trebuie sa ne amintim ca este important sa-i facem pe rudele celor decedati sa suporte mai usor pierderea suferita si sa pastreze o amintire frumoasa a celui iubit.
            Cei apropiati care pierd o persoana draga pot gasi astfel confort atunci cand vad ca persoana aparent se odihneste in pace, ca si cum ar fi dormit, si cu un aspect similar celui pe care l-a avut in viata. In acest fel, impresia cauzata la vederea defunctului este redusa la minimum si familia este ajutata sa faca fata mai bine mortii persoanei. Machiajul indeplineste astfel o functie sociala foarte importanta, care acopera necesitatea unei morti demne si posibilitatea de a vedea decedatul in stare buna, cu aspect natural.
            Scopul final al cosmetizarii mortuare (consulta pompe funebre  sector 6) este acela de a prezenta persoana decedata rudelor cu cel mai bun aspect estetic posibil, de a elimina semnele mortii si pentru aceasta este necesara stapanirea perfecta a diferitelor tehnici de machiaj si respectarea diferitelor rituri religioase în fiecare caz.
            Pentru a efectua un machiaj corect se va tine cont de circumstantele mortii si de felul in care a fost afectat aspectul estetic al persoanei decedate, urmand apoi alegerea modului corespunzator de corectare al defectelor pielii survenite in urma mortii, cu scopul de a obtine un aspect cat mai natural, pe cat posibil asemanator cel pe care il avea persoana decedata in timpul vietii.
            Pentru un aspect cat mai natural al persoanei decedate, fata acestuia este machiata. Cantitatea de machiaj utilizata depinde de starea in care se gaseste corpul, zonele de aplicare fiind fata, gatul si mainile, iar in unele cazuri chiar si membrele inferioare.

            Spre deosebire machiajul obisnuit, care este de obicei folosit numai pe zona fetei, este foarte comun ca in cazul unei personae defuncte , machiajul sa fie folosit si pe alte parti ale corpului descoperite, unde exista vânatai sau sunt prezente rani care trebuie acoperite, arsuri, ulceratii sau lovituri, pentru a le camufla si pentru a îmbunatati aspectul lor estetic. Se va lucra întotdeauna cu cea mai mare grija, pentru a nu pata îmbracamintea, pielea sau parul decedatului. (solicita servicii pompe funebre  sector 3). Pentru a evita acest lucru, se va folosi o boneta medicala sau o capa din material textil.
x

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu