joi, 25 octombrie 2018

LightConfort - Usi de garaj sectionale

Atunci cand alegeti sa va construiti un garaj, usile acestuia reprezinta un aspect foarte important. Usile garajului necesita mare atentie in alegerea lor, deoarece tineti cont atat de partea de exterior cat si de interior a garajului astfel incat usile sa poate fi manevrate cu usurinta.
Cele mai utilizate tipuri de usi de garaj sunt cele sectionale si cele tip rulou, insa si cele basculante sunt o alegere potrivit. Desi toate ofera aceleasi principale functii, sunt izolate termic si pot fi actionate din telecomanda, totusi, sunt destul de diferite, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare model. In general, dimensiunile optime pentru usile de garaj sunt de 2 x 2m, dar dimensiunile acestora variaza in functie de modelul ales, iar variante sunt destule.

Usile de garaj sectionale - aceste tipuri de usi asigura o foarte buna etansare a garajului la vant si ploi cu conditia de a fi realizate corect. Operarea lor este una usoara si silentioasa, nefacand zgomot la deschiderea si inchiderea acestora. Pe langa acestea, usile sectionate contribuie la buna izolare termica superioara a garajului fiind rezistente la intemperii. Grosimea standard pentru panoul de usa de garaj sectionala este de 40 mm (sau 20 mm in cazul unor solutii mai ieftine) in timp de pentru usa de garaj tip rulou este de 18 mm, ceea ce, printr-o comparatie simpla, inseamna pierderi de caldura la jumatate. Deoarece se utilizeaza role cu rulmenti si balamale la imbinarea panourilor, usa de garaj sectionala are o utilizare fara uzura mare, spre deosebire de usa de garaj tip rulou a carei actionare se face prin infasurare si desfasurare.
Panourile usilor de garaj sectionale sunt confectionate din otel iar fixarea lor pe sinele de culisare se face cu balamale si role tot din otel ceea ce le face mult mai rezistente decat usile tip rulou ce sunt confectionate din aluminiu. Datorita sistemului cu arcuri de torsiune pentru contrabalansarea greutatii, usa de garaj sectionala, desi mai grea decit o usa tip rulou, poate fi ridicata si coborita cu usurinta. In plus, acest tip de usa vine intr-o gama larga de modele, dimensiuni si culori, putanf fi realizata cu o usa pietonala inglobata in usa de garaj.
Cat despre dezavantaje, acestea tin mai mult de instalarea si pretul lor. Acestea nu reprezinta o varianta tocmai economica, iar instalarea lor se face doar de catre un personal calificat, ce implica automat costuri suplimentare.

Usile de garaj basculante - aceste tipuri de usi sunt solutia cea mai economica si la indemana oricui. Sunt rezistente in timp si asigura o protectie antiefractie foarte ridicata. Usile de garaj basculante sunt disponibile intr-o gama larga de modele si culori, beneficiind de un pres destul de mic fata de cel al usilor sectionale. Usile basculante imbina calitatea inalta si tehnica perfectionata cu functionarea de lunga durata si utilizarea sigura.
Usile basculante sunt disponibile in numeroase modele atragatoare din otel, cu aspect de striatii si casete, precum si ca usi din lemn. Culorile si suprafetele decorative confera accente suplimentare. Dezavantajele acestor tipuri de usi tin mai mult de izolarea garajului. Datorita sistemului de deschidere basculant, acestea nu etanseaza foarte bine la vant si ploi, asadar, nu contribuie la izolarea termica a garajului.

Usile de garaj tip rulou - aceste usi sunt rcomandate in primul rand de montajul usor. Deoarece se inruleaza la deschidere chiar deasuprea golului de trecere, usa de garaj tip rulou ocupa un spatiu mai mic in interiorul garajului. In plus, datoria casetei de stringere din aluminiu etanse acest model de usa poate fi montat chiar si la exterior, o solutie excelenta in situatia garajelor scunde sau mai putin adanci. Acestea se culiseaza pe verticala si, in cele mai multe cazuri, se gasesc cu o termoizolatie de aproximativ 15 mm, acest fapt asigurand o izolatie termica foarte ridicata.
La usa de garaj tip rulou insa, actionare manuala se face cu manivela doar in cazurile de urgenta deoarece sistemul de ridicare cu manivela este incomod si nu rezista la utilizare zilnica. Un alt plus al acestor usi este faptul ca sunt fabricate din aluminiu, un material care nu rugineste si isi poate pastra calitatile mult peste durata de viata normala a unei usi de garaj.
Dezavantajele usilor de tip rulou tin de spatiu, acestea ocupa un spatiu destul de mare deasupra intrarii si, pe langa aceasta, sunt mult mai galagioase fata de celelalte tipuri de usi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu