marți, 11 septembrie 2018

Lenjerii de pat pentru iarna


   Iarna, somnul poate deveni o experienta neplacuta daca lenjeria de pat aleasa nu iti ofera caldura si confortul de care ai nevoie. Asternuturile potrivite au rolul de a pastra temperatura corpului tau, astfel incat sa se creeze o atmosfera potrivita pentru odihna.
            Cum anotimpul rece bate la usa si temperaturile au inceput sa scada considerabil, este important sa optam pentru lenjerii de pat care sa fie adaptate astfel incat sa ofere confortul necesar pentru un somn linistit. Si cum nimic nu este mai placut decat un somn intr-un pat calduros, iata care sunt tipurile de materiale din care sunt confectionate lenjeriile de pat, astfel incat sa alegeti varianta potrivita pentru dumneavoastra.
Lenjeriile de pat sunt utilizate pretutindeni, insa foarte putini stiu din ce materiale sunt confectionate asternuturile de pat in care dorm, deoarece singurul lucru la care ne gandim atunci cand alehem lenjeria noastra de pat, este sa ne tina de cald. In industria textila, cele mai cunoscute si mai folosite materiale sunt bumbacul, poliesterul, fibra de bambus, fleece-ul si satinul.

Bumbacul este cea mai utilizata fibra textila din intreaga lume. Versatilitatea si numeroasele proprietati ale bumbacului determina tot mai multe persoane sa il pozitioneze pe primul loc in topul preferintelor. De departe, bumbacul este considerat a fi cel mai confortabil material textil si este recomandat atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor, datorita beneficiilor pe care le are: este confortabil si placut la atingere; are o rezistenta sporita in timp, nu irita, este usor de intretinut, absoarbe umiditatea sipoate fi imprimat in orice culoare si model.

Poliesterul se gaseste pe al doilea loc in topul preferintelor privind materialele textile. Cel mai important dezavantaj al acestui material este acela ca nu permite corpului sa respire, insa prezinta si numeroase avantaje demne de luat in considerare, printre care: este rezistent in cazul utilizarii indelungate; este usor si flexibil, se usuca foarte repede, nu se sifoneaza si este reciclabil. Majoritatea lenjeriilor de pat confectionate din poliester au in compozitia lor si bumbac. Aceasta varianta este cel mai frecvent intalnita, deoarece este mult mai confortabila si mai prietenoasa cu pielea.


Fleece-ul este un material sintentic, inventat cu scopul de a inlocui lana. Este utilizat in confectionarea articolelor vestimentare, a paturilor, a lenjeriilor de pat si a diverselor accesorii. Acest material prezinta un numar considerabil de proprietati: este foarte calduros si placut la atingere; absoarbe umiditatea, isi pastreaza culorile si calitatea in timp, pastreaza constanta caldura corpului si se muleaza perfect, se usuca repede si este usor de intretinut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu