marți, 25 septembrie 2018

Peeling chimic


Daca sunteti tentate sa incercati un peeling, intai ganditi-va ce anume va deranjeaza la tenul vostru si ce ati vrea sa remediati. Daca va deranjeaza punctele negre, excesul de sebum, aveti acnee, rozacee puteti incerca un peeling cu BHA. Daca aveti tenul uscat, pete pigmentare, riduri, cicatrici, puteti incerca AHA. Si daca v-ati pierdut in detalii aflati ca din categoria peeling superficial – mediu fac parte si peelingurile cu AHA (acid glicolic sau lactic) sau BHA (acid salicilic), de concentratia lor depinde cat de puternic este peelingul. Cele mai folosite concentratii de BHA sunt 10%, 20% si 30%, iar AHA poate fi intre 20% si 70%. Ca o solutie de acest tip sa actioneze este nevoie sa aiba un PH intre 2 si 3.5. Se recomanda pentru peelinguri cu 30% BHA si peste 40% AHA sa se apeleze la un medic.
            Peeling-ulchimic presupune indepartarea stratului superficial al pielii cu ajutorul unor substante chimice, iar profunzimea la care aceste substante chimice actioneaza a dus la impartirea peelingurilor pe categorii. Beneficiile peeling-ului sunt numeroase: diminuarea majora (sau minora) a ridurilor si a liniilor fine, imbunatatirea texturii pielii, diminuarea hiper pigmentarilor minore (melasma), stimularea productiei de colagen, diminuarea cicatricilor și petelor cauzate de acnee, diminuarea punctelor negre si scaderea productiei de sebum (pe termen foarte scurt). Aceste beneficii sunt de scurta durata si depind de concentratia peelingului si de problemele tenului. Pentru a mentine aceste imbunatatiri ale pielii este nevoie ca peelingurile sa fie repetate regulat. Pe de alta parte, peelingurile nu sunt eficiente in diminuarea capilarelor sparte, nu micsoreaza porii, nu au efect asupra cicatricilor keloide.
            Desi astfel de tratamente se fac cel mai des in saloane, exista persoane care il fac si acasa doresc sa aiba mai multa libertate in alegerea concentratiei si vor avea, de asemenea, posibilitatea de a alege exact ce produse sa foloseasca.
            Daca ai decis sa mergi la salon pentru o astfel de procedura, este foarte important sa gasesti un medic care are pregatirea necesara si experienta suficienta in reintinerirea fetei. Se poate ca specialistul tau sa iti ofere o anumita tehnica de peeling sau sa iti sugereze mai multe pentru a obtine cel mai bun rezultat. Este important sa discuti, inca de la prima consultatie ceea ce iti doresti sa obtii in urma interventiei. Nu ezita sa pui toate intrebarile pe care le ai, sa iti exprimi toate nelinistile legate de interventie. Cere sa ti se explice atat procedura pe care o va aplica cat si riscurile si avantajele asociate, perioada de recuperare si costul interventiei. Solicita absolut toate informatiile in ceea ce priveste tratamentele pe care va trebui, daca va trebui sa faci, ante-procedura, precum si ceea ce presupune ingrijira tenului tau dupa procedura in sine. Nu uita, ca si acest drum este cu dublu sens. Daca esti predispusa la a face herpes sa ai anumite conditii ale pielii, trebuie sa iti informezi doctorul inainte de interventie. Nu uita ca orice procedura de infrumusetare are si contraindicatii si daca nu se tin cont de acestea s-ar putea ca rezultatul sa nu fie unul pe placul tau. Asadar, daca doresti sa ai rezultate impecabile, nu uita sa iei in calcul toate aspectele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu